De emmers

bokashi starter op de bodem van de emmer strooien
Strooi op de bodem van de emmer, een laag bokashi-starter.
vul de bokashi emmer met organisch afval
Vul de emmer met organisch afval.
bokashi-starter strooien over elke laag afval
Stooi op iedere laag afval, een dunne laag bokashi-starter.
Iedere laag goed aandrukken
Iedere laag goed aandrukken.
tap het bokashi-sap regelmatig af
tap het bokashi-sap regelmatig af.
doseren van bokashi sap in water als vloeibare bemesting
Verdun het bokashi sap in de verhouding van 1:100 voor de planten. Dit is ongeveer een eetlepel per liter.
aandrukken organisch afval
Druk ieder laag goed aan, dit beordert het fermenteren
luchtdicht afsluiten van de bokashi-emmer
Sluit de emmer goed luchtdicht af, dit is belangrijk voor een goede fermentatie. Open de emmer niet meer
bokashi is na 2 weken gepermenteerd
Na minimaal 2 weken is de bokashi klaar. Goed gefermenteerd ruikt de massa licht zurig.
bokashi ingraven
Bokashi kan ingegraven worden in de tuin.
Bokashi onder een pot
Bokashi kan in een volle omgedraaid pot, op de volle grond worden gezet.
vloeibare bemesting
Bokashi-sap toevoegen aan het water voor bemesting van de planten

Wat is geschikt

  • fruit en groenten
  • gekookt eten
  • kaas en yoghurt
  • eierschillen
  • brood (met mate)
  • koffiedik
  • aardappelschillen
  • bloemen en planten resten
  • vis en vleesresten

Wat is ongeschikt

  • te veel vloeibare resten
  • papier
  • afbreekbaar plastic
download hier een uitgebreide gebruiksaanwijzing van de bokashi emmers
Download hier de uitgebreide gebruiksaanwijzing →