Skip to content
Venlo Bokashi
verandering begint bij jezelf
Venlo Bokashi
Bokashi
emmers
De uitdaging
Over ons
Forum
De emmers
Strooi op de bodem van de emmer, een laag bokashi-starter.
Vul de emmer met organisch afval.
Stooi op iedere laag afval, een dunne laag bokashi-starter.
Iedere laag goed aandrukken.
tap het bokashi-sap regelmatig af.
Verdun het bokashi sap in de verhouding van 1:100 voor de planten. Dit is ongeveer een eetlepel per liter.
Druk ieder laag goed aan, dit beordert het fermenteren
Sluit de emmer goed luchtdicht af, dit is belangrijk voor een goede fermentatie. Open de emmer niet meer
Na minimaal 2 weken is de bokashi klaar. Goed gefermenteerd ruikt de massa licht zurig.
Bokashi kan ingegraven worden in de tuin.
Bokashi kan in een volle omgedraaid pot, op de volle grond worden gezet.
Bokashi-sap toevoegen aan het water voor bemesting van de planten
Wat is geschikt
fruit en groenten
gekookt eten
kaas en yoghurt
eierschillen
brood (met mate)
koffiedik
aardappelschillen
bloemen en planten resten
vis en vleesresten
Wat is ongeschikt
te veel vloeibare resten
papier
afbreekbaar plastic
Download hier de uitgebreide gebruiksaanwijzing →
Search
Search
We gebruiken alleen functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Privacy beleid