Het forum is voor iedereen toegankelijk. Om actief deel te nemen aan het forum is het om veiligheidsreden nodig om je te registreren en in te loggen.

Notifications
Clear all

Algemene vragen. Hoeveel starter bijvoorbeeld.  

 
Philippe
(@philippe)
Ondersteunend beheerder

Beste Hernelijn,

Ik zou elke keer als je wat keukenafval in de emmer doet, daar starter bij doen. Niet als je bijvoorbeeld alleen een theezakje (niet dat nylon-soort!) toevoegd. Om aan te geven hoeveel: op een "bord vol" zou ik een eetlepel zemelen gebruiken. Als ik mijn pedaalemmertje (uit de keuken) leeg in de Bokashi-emmer (die staan bij mij in de garage) doe ik daar een vuist vol starter bij. Goed verdelen en aandrukken daarna. Te veel gebruiken is niet erg, maar dan zijn de zemelen onnodig snel op. Te weinig, dan werkt het niet. Goed aandrukken is ook erg belangrijker. Mijn richtlijn is dat je tussen de 6 en 8 emmers zou kunnen doen met 1 zak Bokashi-starter van 2 kg.

 

This topic was modified 9 maanden geleden by Philippe
Citaat
Geplaatst : 14/04/2020 11:11 am
Philippe
(@philippe)
Ondersteunend beheerder

Hallo, ik heb sinds een week of 3 een Bokashi emmer. Hij zit al helemaal vol. Er komt echter nog steeds geen druppel vocht uit als ik het kraantje opendraai. Ik heb steeds het afval goed aangedrukt en de zemelen erover gestrooid. Er zit een deel heel droog materiaal in (restje vervallen paardenvoeder, lijnzaad), maar voor de rest allemaal gewoon keukenafval (groenten- en fruitresten, koffiegruis, thee, ...). Heb Ik iets verkeerds gedaan?

Ik denk niet dat je iets verkeerds deed. Geduld is belangrijk, maar ook dat drogere spul kan best veel vocht opnemen. Lees ook eens de andere antwoorden op dit forum.:-)

 

This post was modified 9 maanden geleden by Philippe
ReageerCitaat
Geplaatst : 14/04/2020 11:16 am
Share: