Het forum is voor iedereen toegankelijk. Om actief deel te nemen aan het forum is het om veiligheidsreden nodig om je te registreren en in te loggen.

Notifications
Clear all

Bokashi in bloembak, kas en tuin  

 
Dieuwertje
(@dieuwertje)
Lid

Met bokashi werk ik al een paar jaar, maar op dit forum ben ik nieuw; ontdekt in de Bokashi nieuwsbrief van Philippe. Ik hoop hier wijzer te worden van andermans ervaringen en neem me voor voortaan ook mijn ervaringen en vragen delen. Bijgevoegd een collage van de manieren waarop ik tot nu toe met bokashi werk. Voorheen verwerkte ik de emmers in de volle grond van de moestuin maar dat vond ik gedoe. Inmiddels stop ik de rijpe bokashi in potten en mokken en zet die op de kop op de bodem, verdeeld over kas, tuin, bloembakken en juttetuinen. Dat is veel makkelijker en de bodembeestjes zijn er net zo blij mee. Afgelopen weekend hebben we (met dank aan de catalpa's) voor de 2e keer een aardige hoop gemaakt van snoeiafval met EM, kleimineralen, zeeschelpenkalk en water. Dit jaar hebben we alles beter klein geknipt, aangestampt en met zwaar materiaal toegedekt om de fermentatie te bevorderen. Met deze berg gaan we komend voorjaar weer verder bouwen aan onze eetbare siertuin. Als Eetbaar Groen Coach hoop ik de komende jaren scholen en particulieren enthousiast te maken voor Bokashi. In die zin neem ik gedeeltelijk het stokje over van Maaike van Strijp.   

Citaat
Geplaatst : 19/10/2020 4:48 pm
Share: