Het forum is voor iedereen toegankelijk. Om actief deel te nemen aan het forum is het om veiligheidsreden nodig om je te registreren en in te loggen.

Notifications
Clear all

Bokashi in de composthoop  

 
Marliesdeckers
(@marliesdeckers)
Lid

Philippe, dank voor je reactie op mijn vraag over de verwerking van de gefermenteerde bokashi. Je zei dat je het meteen in de grond spit. Prima, maar hoe doe je het als je het in de compostbak wilt gebruiken? Ook gewoon op 30 cm diepte toevoegen en bedekken met aarde, of tuinafval? Of dieper? Ik wil het gebruiken in de compost die nu rijpt, en ook in de composthoop die ik in gebruik heb. Ja, ik ben heel blij met de emmers omdat ik geen last meer heb van vliegen rond mijn keukenafval emmer, en geen stank. Ik hou van de geur van fermentatie. Ik heb mijn tuin vol staan met groente en wil het daarom nog niet in de grond stoppen. 

Citaat
Geplaatst : 05/08/2020 4:25 pm
Philippe
(@philippe)
Ondersteunend beheerder

De bokashi die gefermenteerd is kan inderdaad ook als comopost-versneller worden gebruikt. Vooral als je het mengt onder een nog actieve composthoop met nog onverteerd materiaal erin, dan versnelt het toevoegen van de bokashi dat proces. Vaak wordt er zelfs bij vermeld dat er dan minder kwalijke geurtjes vrijkomen. Overigens zijn er ook veel mensen die voor dit effect de Microferm inzetten. Ik persoonlijk maak van mijn tuinafval liever bokashi. Dat is een iets ander proces dan in de keukenemmers, maar wat betreft werk valt het erg mee, zeker vergeleken met het omzetten van een composthoop. Lees ook maar eens op onze site: https://provinos.nl/bodem-bokashi/bokashi-in-huis-tuin/bokashi-van-snoei-tuinafval

ReageerCitaat
Geplaatst : 05/08/2020 8:46 pm
Share: