De uitdaging

Probeer een half jaar de voordelen van het fermenteren van je keukenafval. Geen vervoer maar een kleine kringloop zonder transport en een boost voor je eigen tuin. Je kunt een half jaar lang de Bokashi keukenemmers gratis uitproberen. Wij stellen voor alle inwoners van Venlo een starterspakket beschikbaar. Maar ook mensen die niet in Venlo wonen kunnen zich aanmelden.  In een starterspakket zitten twee Bokashi emmers, en genoeg Bokashi starter. Het enige dat jezelf hoeft toe te voegen is je keukenafval.

Ga de uitdaging aan en probeer de bokashi emmers . Neem contact op per e-mail met Philippe van der Grinten → en spreek af wanneer je de emmers op kunt halen. Je mag ook bellen 06 – 12 50 80 94 om iets af te spreken.


Als je na een half jaar net zo enthousiast bent als wij kun je de emmers van ons kopen en zijn ze van jezelf. Het geld investeren we weer in een nieuwe set emmers voor een volgende enthousiasteling. Zoiets heet een roterend-fonds. Als je het na een half jaar niks vindt, lever je het pakket weer in. Die komt dan weer beschikbaar voor een volgende deelnemer.

bokashi emmers met bokashi starter
Het bokashi starters paket